Категории

Започнаа подготовките за контакт со вонземјани – Меѓународната коалиција ИЦЕР ќе ја застапува Земјата

ИЦЕР е невладина организација со седиште во Португалија и се состои од научници, истражувачи и академици од 27 земји. Нивната мисија е: Подготовки за контакт со вонземјани. Секој член на ИЦЕР потпиша заклетва со која се потврдува нивното основно верување. Членовите на оваа организација веруваат дека вонземјани постојат и дека тие често ја посетуваат Земјата.

Звучи како заговор од холивудски филм, но оваа коалиција е сериозна и сака рационално и документирано да разговара за своите теории. Еден од основачите на здружението, Меѓународната коалиција за вонземски истражувања (ИЦЕР), за РТ ја објаснува неговата мисија и зошто е убеден дека вонземјани често ја посетуваат Земјата. Гери Хазелтејн, поранешен детектив на британската полиција, потпретседател на меѓународната коалиција, вели дека нивната мисија е да презентираат докази и да се подготват за идниот состанок.

„Сега треба да се подготвиме за можноста ова да е вистина, бидејќи доказите велат дека е реално. „Имаме работа со нешто што го надминува само светлото на ноќното небо“, тврди поранешниот детектив за РТ. Според него, ако има вистина во најмалку три проценти од милион регистрирани случаи во последните 70 години ширум светот, тогаш тоа воопшто не е мало.

ИЦЕР сака образложена дебата
Познато е дека има извештаи за летање на авиони со хиперсонична брзина, без крилја или погонски систем, кои повлекуваат сила од 600 ge. (За споредба, F-16 може да развие само половина од таа брзина и сила од 9 ge). Исто така, има извештаи за пилоти кои гледале авиони кои се спуштаат од висина од 20.000 до 15 метри за 0,8 секунди. Хеселтеин потсетува на разни снимени појави на неидентификувани летечки објекти или неидентификувани воздушни феномени кои вклучуваат моментално забрзување, моментално запирање, моментално менување на траекторијата, вртења под прав агол, сето тоа без промена на брзината на движење. Членовите на ИЦЕР тврдат дека овие авиони можат дури и да станат невидливи за момент, како и да не произведуваат звук за време на летот. Експертите се согласуваат дека ништо од ова не може да го стори ниту една армија во светот – дури ни во нејзините тајни програми.

„Затоа, ИЦЕР бара од владите да ги објават сите информации собрани за понатамошни студии. Ние сакаме научни податоци собрани од овие инциденти: телеметрија, радарски слики, карактеристики на изведба, бидејќи колку е поголема контролата врз реалните податоци, толку побрзо ИЦЕР верува дека ќе се докаже дека се работи за појави што не ги создал човекот “, инсистира порокот претседател на оваа коалиција.

Вонземјаните се интересираа за нас кога ја откривме нуклеарната енергија
Визиите и шпекулациите за НЛО започнаа посериозно во 40-тите години на 20 век. ИЦЕР смета дека тоа не е случајно, бидејќи нуклеарните тестирања започнале во тоа време.

„Колку случајност“, забележува Хазелтејн.
„Мислам дека кога го активиравме нашето прво атомско оружје, тој испрати невидлив ударен бран во вселената, кој го собраа други цивилизации кои тогаш сфатија дека суштеството на оваа планета достигна ниво на техничко достигнување што може да одвои атом.

Членовите на ИЦЕР исто така сметаат дека вонземјаните градат бази на дното на океанот.

Владите веќе не можат да кријат податоци
ИЦЕР сака сите влади да престанат да кријат податоци, да документираат сè и да го воведат концептот на вонземјани во мејнстримот. Тие исто така се во процес на конституирање на посебно тело, за кое се надеваат дека ќе добие посебен статус на консултации во Обединетите нации.

„Ајде да разговараме како возрасни, да седнеме на маса и да разговараме за ова пред јавноста. „Ова не е американски, руски или кинески проблем, тоа е светско прашање и треба да го гледаме како нешто што е важно за целата човечка раса“, инсистира Хезелтејн.

„И ако се покаже дека сме само мравки на игралиштето и сме многу примитивни, што претпоставувам дека сме, тогаш зошто вонземјаните да разговараат со мравки? Кога одиме на игралиште и гледаме надолу, не разговараме со мравки, нели? Мислиме дека сме софистицирани и тие не можат да не разберат. Што ако сме мравки во оваа глобална мрежа на цивилизации? “

Извештајот на американската влада за почетокот на крајот на тајните
ИЦЕР се радуваше на извештајот на американската влада за неидентификувани летечки појави. Во документот на девет страници, објавен од Канцеларијата на Дирекцијата на Националната разузнавачка служба, се вели дека помеѓу 2004 и 2021 година биле евидентирани 144 случаи на летачки предмети, но дека само еден може да се објасни.

Во преостанатите 143 случаи, владата допрва треба да заклучи дали се пријавени феномени од вонземско потекло.
Хазелтејн верува дека овој извештај ќе создаде незапирлив бран што започна со напис на Newујорк Тајмс од 2017 година и видео што покажа нешто што не личи на ништо што знаеме.

„Притисокот расте, таа брана на крајот ќе се скрши и ќе се сруши. „Сè уште не сме ја достигнале таа точка, но мислам дека за шест месеци до една година, ако притисокот продолжи, браната брзо ќе пукне“, беше убеден Хазелтејн.

Прегледи:
209
Објавено на:
01.07.2021