Категории

Започнува изградба на град како од „Господарот на прстените“ – The Shire оживува во реалноста

Група амбициозни архитекти и градежни инженери започнаа кампања на Индиегого за собирање пари за изградба на Минас Тирита.

Група амбициозни архитекти и градежни инженери започнаа кампања на Индиегого за да соберат пари за изградба на Минас Тирит, измислен град во Средната земја во романите на он Роналд Реуел Толкин.

Тимот предводен од архитектот Jonонатан Вилсон е решен да создаде една од најважните туристички атракции на планетата, а нивната цел е да го завршат проектот до 2023 година. Градот, во кој ќе може да се живее, треба да се наоѓа на југот на Англија, а за неговата изградба е потребно да се соберат сума од 1,85 милијарди фунти во рок од 60 дена. Оние што ќе дадат пари ќе бидат врежани нивните имиња на посебен споменик во Минас Тирит, а доколку иницијативата не успее, таа ќе им биде вратена.