Категории

Запомни – Посилен си од сите твои таги и проблеми

Ако чувствуваш дека не можеш да продолжиш напред од нешто низ кое поминуваш во овој миг, запомни го ова: Пред шест месеци, или дванаесет месеци, или пред две години, го мислеше потполно истото,и еве си сега тука..

Ако чувствуваш дека не можеш да продолжиш напред од нешто низ кое поминуваш во овој миг, запомни го ова: Пред шест месеци, или дванаесет месеци, или пред две години, го мислеше потполно истото. Се наоѓаше во состојба која му се закануваше на сета надеж во тебе, мислеше дека нема да можеш да преживееш.

Но пред чест месеци, или дванаесет месеци или пред две години – го направи токму тоа, преживеа, и еве си сега тука.
Се проби низ сета болка, се извлече од сето она кое те потиснуваше. Се убедуваше себеси дека доброто сеуште постои. Се избори низ мракот, се избори за денес да бидеш тука.

Сеуште ја имаш таа сила да се спасиш себеси, и ќе ја имаш секогаш,  и секој пат ќе станува се поголема и поголема. Немој никогаш да го заборавиш тоа!

Прегледи:
160
Објавено на:
06.07.2020