Категории

Заповеди од мудреците – Добри нешта се случуваат кога ќе се оддалечиш од негативните луѓе

Мудри зборови за подобар живот

Во овие зборови е објаснета самата суштина на животот. Кој го научи ова навреме, цел живот ќе му биде исполнет со убави мигови.

За среќа навистина не е потребно многу, колку побрзо го сфатиме тоа толку подобро ќе ни биде, затоа добро запомнете ги овие зборови.

-„Никогаш не се расправај со идиот, тој ќе те спушти на свое ниво а потоа ќе те докрајчи со своето искуство“ Џорџ Карлин

-„Никој не годи никого со кал. Можеби нема да долета до него но ќе остане на твоите раце“ Дороти Паркер

-„Никогаш не се сомневај во својата привлечност. Запомни: Вагата лаже, луѓето завидуваат а огледалото е сосема искривено“

-„Не барај ги оние кои не те бараат тебе и не чекај ги оние кои не те чекаат“

-„Ако ти речат дека твојот воз поминал, запомни дека постојат и авиони и бродови“

-„Запомни: Добри нешта почнуваат да се случуваат кога ќе се оддалечиш од негативните луѓе“

-„Наместо да ги бришиш солзите од лицето – избрши ги луѓето од својот живот кои те натерале да плачеш. Не дозволувај постапките на другите луѓе да го уништат твојот внатрешен мир“

-„Никогаш не се врти назад – таму е се без промена“

-„Никогаш не се споредувај со другите. Не споредувај: здравје, маж, деца и плата“

-„Ако на својот пат не сретнете некој еднаков на себеси или подобар, продолжете да чекорите сами. Нема пријателство со будали“