Категории

Засакај се себеси толку многу што не треба никој друг да те сака за да бидеш среќен

Кога ќе научиш безусловно да се сакаш себеси тогаш нема да зависиш од ничија љубов.

Заљуби се толку длабоко во себе, што ќе заборавиш како некогаш се чувствуваше ко беше повреден од некој друг. Засакај го секој сантиметар од себеси, од малите разлетливи влакна кои никнуваат од твојата прекрасна глава, кои секогаш ве нервирале, па сè до слабите мали прсти што ги мразеше особено во лето

Наборите што ги добиваш под твоите очи кога ќе се насмееш, научи да си го сакаш стомакот за кој отсекогаш си бил толку несигурен.
Засакај го начинот на кој одиш, зборуваш и дишеш. Научи да го засакаш животот и тоа како живееш, како постоиш. Засакај се себеси како што ги сакаш зајдисонцата, чисто и полно со радост. Сакај се себеси толку многу што не треба никој друг да те сака за да бидеш среќен.

Прегледи:
49
Објавено на:
08.04.2021