Категории

Засенет од Сириската војна, природните убавини на Либан се претставени преку овие фотографии!

Денес, кога мислиме на Блискиот Исток, често налетуваме на груби споредби помеѓу навидум бескрајните богатства од нафтената индустрија и суровата бруталност на конфликтот и војната. Честопати ја забораваме прекрасната природа која се крие помеѓу морето и песокот. Една од оазите во регионот е Либан. Лоциран меѓу Сирија и Средоземното Море, со Израел на југ и Кипар на запад, Либан е релативно мала земја со само малку повеќе од 10 илјади квадратни километри земјиште.

Но, и покрај малата површина, земјата е дом на бројни планини и прекрасни долини. Поради одличната местоположба, би можело да се оди скијање во планините и сончање на плажа за само неколку часа!

Прегледи:
375
Објавено на:
09.01.2019