Категории

Затоа што СРЕЌАТА е во малите нешта кои те тераат да се заљубиш во животот одново секој ден

Некои дена се за заљубувам во небото.
Некои дена седам со часови и гледам во дождот.
Некои дена се заљубувам во мирисот на тестенините на мама што ми повикуваат во кујната.
Неколку дена се за заљубувам во розите што ги засадував во нашата градина за мојата мајка.
Некои дена се заљубувам во будењето во 5 часот наутро за да го гледам изгрејсонцето и да пијам кафе.
Некои дена сакам да седам и да гледам како играат малите мачиња.

Некои дена сакам да го гледам мојот омилен филм повторно и повторно и повторно.
Некои дена сакам да гледам филмови што ме расплакуваат.
Некои ноќи заспивам брзо а некои ноќи, колку и да се трудам, не можам да заспијам и моите мисли ме одржуваат будна цела ноќ.
Некои дена сакам да го спакувам овошје и постелнина за излети и да одам во паркот и да читам новата омиелна книга.
Некои дена сакам да седам во кревет цел ден и повторно да читам книга што веќе ја прочитав илјада пати.
Затоа што среќата е во малите нешта и тоа се нештата кои ме тераат повторно и повторно да се заљубам во животот.

 

Прегледи:
199
Објавено на:
20.03.2021