Категории

Збор кој често го изговарате а всушност ви ја краде среќата

Честопати несвесно кажуваме одредени зборови, не знаејќи каква моќ имаат тие. Можеби тие се оние кои не кочат, не спречуваат да бидеме поуспешни и подобри, да привлекуваме среќа. Еве еден збор што не треба да го кажете!

Зборовите се моќна алатка која ја програмира свеста и создава вибрации околу секој од нас. За да привлечеме позитивни работи, мора да внимаваме што зборуваме и да ги исфрлиме од нашиот речник зборовите што предизвикуваат негативни. Ја уништуваат позитивната енергија, ја крадат среќата. Еден од нив е „никогаш“. Еве како може да затвори нови патеки и да ви направи многу проблеми.

1. Зборот „никогаш“ ја симболизира неможноста за дејствување. Со тоа, човекот го блокира сопствениот развој и го затвора својот животен пат.

2. Поради зборот „никогаш“, можеби нема да се случи судбоносна средба ако си кажете или гласно: „Никогаш нема да ја најдам среќата“ или „Никогаш нема да ја знам мојата љубов“. Зборот никогаш не е моќно оружје што може да се насочи против оној што го изговара. Затоа, кога се во прашање парите, кариерата и работата, не можете да кажете: „Никогаш нема да се збогатам“, „Никогаш нема да добијам добра позиција“ или „Никогаш нема да можам да започнам сопствен бизнис“.

3. Кога го користите зборот „никогаш“, важно е да запомните дека Универзумот може да го слушне како моќен повик за акција. Ако кажете: „Никогаш нема да западнам во неволја“, може да се случи спротивното. Да внесете неволји и многу лоши работи во вашиот живот.

Наместо никогаш, кажете си позитивни афирмации – „Имам се што сакам“, „Можам да го привлечам партнерот што го сакам“, „сакана сум“, „среќен сум секој ден“… На овој начин ја активирате законот на привлечност.