Категории

Зборови кои ја подигаат самодовербата до максимум: Изговарајте го ова секое утро и вечер!

Афирмации за поголема самодоверба – една реченица повторувајте наутро и навечер.

Кога имате доволно самодоверба, чувството е како да летате низ животот, додека недостатокот на самодоверба ве блокира, носи безволност и го отежнува животот.

На пример:

„Се сакам себеси поради тоа што се наспав убаво и легнав навреме во кревет, поради вкусниот ручек кој го подготвив, поради времето кое го издвоив за шминкање, ги спремив сдецата за на училиште, на работа имав проблеми но останав смирена, поради поддршката која им ја пружам на пријателите, поради новите и креативни идеи, затоа што ми е срцето полно љубов…

Можете вака да набројувате до бесконечност, но за почеток е потребно да наброите 10 нешта наутро или навечер врз основа на денот кој е позади и пред вас.

Оваа пракса може да ви помогне да се ослободите од напнатоста и депресивното расположение во моменти кога губите самодоверба и сила, во соочувањето со животните предизвици, кога премногу се обвинувате и критикувате себе…

Прегледи:
72
Објавено на:
14.09.2021