Категории

Зборови кои никогаш не смеете да му ги кажете на вашиот партнер

Некои луѓе едноставно се препуштаат на врска без „да читаат никакви упатства“. Во превод: тие учат во движење, на своите грешки. Меѓутоа, кога животот станува студен и груб, гневот и неконтролираните зборови што преминуваат низ усните обично влегуваат во сцената. Во тие ситуации, на вашиот партнер постојат работи што никогаш не треба да ги кажувате, бидејќи сигурно ќе се каете за нив.

Не ме правиш среќен
Точно е дека вашата сопствена среќа не треба да биде поврзана со постапките на вашиот партнер, но тука не е поентата. Оваа реченица е ужасен избор на зборови, што ќе го натера вашиот партнер да преиспита сè што прави без причина само затоа што моментално се чувствувате незадоволни.

Излези
Ситуации во кои навистина треба да ги користите овие зборови се оние во кои сте со некој близок во запалена куќа или во автомобил што застанал на сред железница. Во сите други прилики, ова е деструктивна изјава што не решава ништо. Само да му кажеш да ја напушти куќата значи дека бегаш од неволји.

Твоето семејство е лудо
Апсолутно е ирелевантно според тоа како имињата вашиот партнер ги нарекува членови на неговото семејство, бидејќи она што е важно е да не посегнете со некои навредливи изрази. Запомнете дека тоа се луѓе што ги сака вашиот партнер, со кои пораснал и кои биле сè во неговиот живот пред вас, без оглед колку ви се близу до срцето.

Прегледи:
277
Објавено на:
03.06.2021