Категории

Земја со најчудни правила во светот: Ова може да го видите само во Австралија

Ве водиме низ земјата со магична убавина и чудни правила:

Користат пластифицирани пари кои никој не може да ги искине, ниту да ги оштети со наводенување.

Ова е земјата со најголеми пороци. Речиси 80% од жителите се коцкале во некој момент, а многумина станале и зависници.

Првата полициска единица во Австралија била составена од осуденици со најдобро однесување.

Цената на струјата во Австралија е меѓу најскапите во светот.

Пред 1902. година било нелегално да се капат на плажа во текот на денот.

63% од Австралијанците имаат проблем со дебелината.

Во оваа земја во книжарите се продаваат книги замотани во хартија на која е напишан краток опис на книгата за ниедна да не се истакнува. Пораката е дека на книгите не треба да им се суди според кориците.

Езерото Хил плени со својата убавина поради розовата боја. Научниците и понатаму не се сигурни поради што е тоа така.

10 најопасни видови на змии живеат токму во Австралија

Гласањето е задолжително во Австралија. Доколку не гласате, ве чека казна.
Ова е втората земја во историјата која се изборила за еднакви женски права.
Наместо дадилка, во оваа земја е популарно децата да ги чува постара жена, која исто така ќе се грижи и за домот, како вистинска баба.
Во оваа земја се наоѓа најголемиот терен за голф на светот.

Најпопуларно женско име е Шарлот кое станало актуелно по раѓањето на ќерката на Кејт Мидлтон и принцот Вилијамс.

Прегледи:
800
Објавено на:
22.10.2021