Категории

Жал ми е што животот беше суров кон тебе – Но горд сум на тебе што издржуваш и си сеуште тука!

Жал ми е што светот зеде толку многу парчиња од тебе, што зема толку многу од твојата надеж кога ти беше најпотребна, кога само баравте само безбедно место за да слетате. Жал ми е што не се задржа таму. Жал ми е што мораше да го сториш тоа сам.

Жал ми е што светот не е секогаш љубезен кон твоето срце. Жал ми е што им дадовте многу од себеси на луѓе што направија да се чувствувате како да сте тешки за да бидете сакани, на луѓе кои направија да се чувствувате како да треба да се извините за начинот на кој сте се грижеле.Жал ми е што искусивте одредени работи од љубовта што предизвикаа да престанете да верувате во нејзината љубезност. Жал ми е што љубовта не беше секогаш твоето безбедно место, жал ми е што љубовта не беше секогаш сочувствителна.

Жал ми е што светот понекогаш не успеа да ја заштити твојата душа. Што Универзумот ви испратил одредени човечки суштества кои биле повредени, а за возврат, тие ве повредија вам. Жал ми е што мораше да ја носиш целата тежина во себе. Жал ми е за работите што мораше да ги издржиш, за начините на кои светот те сретна со искуства за кои не си подготвен, околности што не можеше да ги преживееш самостојно.

Жал ми е што светот зеде толку многу од тебе. Што тоа ве натера да искусите работи за кои сте биле премногу млади за да ги искусите. Што ти ги одзеде мајка ти, татко ти.. Жал ми е што светот ја предизвика твојата храброст. Жал ми е што светот зеде толку многу парчиња од тебе, што зема толку многу од твојата надеж кога ти беше најпотребна, кога само баравте само безбедно место за да слетате. Жал ми е што не се задржа таму. Жал ми е што мораше да го сториш тоа сам.

Жал ми е што светот не беше секогаш љубезен кон тебе. Жал ми е. Но, јас сум горд на тебе што си тука. Горд сум на вас што се обидовте да лекувате среде сето она што чувствувавте дека е неправедно и сурово. Горд сум на вас што се борите да останете овде. Горд сум на тебе за личноста што беше, за личноста што стана, за начинот на кој излезе од мракот, за начинот на кој се протна низ сенките. Горд сум на вас за вашата надеж. Горд сум на вас за вашата верба во добрината, за начинот на кој се фокусиравте на тоа кога толку многу аспекти од вашиот живот се обидоа да ве убедат дека не постои. Горд сум на вас што избравте да преживеете. Горд сум на тебе. Вие не го заслуживте она што ви се случи. Вие не го заслуживте она што го доживеавте. Но, тука сте. Ти си тука.

Прегледи:
423
Објавено на:
28.04.2021