Жена во инвалидска количка имала среќа што овој возач на автобус ја здогледал крај патот и ѝ помогнал! (ВИДЕО)

Една студена зимска ноќ возејќи по својата рута овој возач на автобус здогледал жена крај патот и бил веднаш свесен дека треба да и подаде рака. 

„Ви треба превоз?“ ја прашал, а таа прифатила, па тој и помогнал да се качи во топлиот автобус и ја одвел до нејзиниот дом. Ова видео е потсетник дека треба да бидеме свесни за нашата околина и да подадеме рака кога некој се чини дека е во неволја.

 

 
Коментари

коментари