Жената со 12 мачки која го освои интернетот

Оваа млада девојка живее во Јапонија. Таа се грижи за себеси и за уште 12 мачки од расата Чинчила, перскиски мачки. Токму овие крзнени, меки и горди суштества го освоија интернетот овие неколку денови. Всушност, нивната сопственичка имаше за цел да го смени застарениот стереотип на „мизерна стара мома која ќе умре со многу мачки“ и да докаже дека е среќна со називот „Жената Мачка“.

index

Прашањето е како да ги натерате сите дванаесет мачки да гледаат во камерата. Одговорот е едноставен – покажете им ја омилената играчка и полн погодок. Но освен тоа, треба да бидат убаво најадени пред фотосесијата…двапати! А еве како да се справите со персиска мачка доколку и вие се решите за таков чекор.

Не е лоша идејата да им дадете ужинка, ќе ве обожаваат!

Малку позирање е сосем во ред.

Во распоредот секако има одвоено и некој час за играње.

Па потоа уште малку дремење.

Image result for 12 cats lady

Па потоа следи мала прошетка во градината.

Image result for 12 cats lady

Воопшто не е лесно да се биде супер модел, но некои работи едноставно мора да се направат за нашите мајки!Коментари

коментари