Категории

Жените после 50-тата година се посреќни од било кога

Иако ова може да изгледа чудно, тоа е всушност добар знак дека жените како што стареат имаат позитивен став за промена на животот на среќен и здрав начин.

Брајт Сајд наведува неколку причини зошто постои надеж да се доживее радост подоцна во животот. Постои нешто што се нарекува “средна возраст”. Постојат неколку знаци дека може да имате криза во средниот живот. Да бидете нејасни во вашата животна насока, да бидете незадоволни од животот воопшто или да бидете презаситени од работни места. Иако некои во реалноста може да ја наречат „криза“, тоа е само транзиција. Овој животен настан обично се случува околу 37-годишна возраст или повеќе и ги прави двата пола да се чувствуваат невообичаено. Додека на мажите им е потешко да се проценуваат себеси засновано на недостаток на успех на работа, жените обично почнуваат да ги проценуваат и доведуваат во прашање нивните перформанси како жени и мајки.

Истражувањата сугерираат дека среќата за време на нашите животи е во форма на буквата U.
Интересно, среќата се чини дека следи кривина во форма на буквата У низ животот на една личност. Тие обично започнуваат како среќни млади луѓе и се соочуваат со претстојната криза во средниот живот околу 2 децении. И тогаш, работите почнуваат да изгледаат кога ќе наполнат 50 години. За среќа, жените над 50 години никогаш не биле посреќни. На оваа возраст, тие се ослободени од товарите и грижите да имаат свое младо семејство, да постигнат повисок ранг во својата кариера и да ги жртвуваат задоволствата од удобниот живот. Како резултат, жените стануваат посреќни во педесеттите години. Обично, кога младите жени се на возраст од 20-тина години, очекувањата не можат да станат реалност, што резултира во криза на средниот век.

Според студиите, како што стресот се намалува со текот на времето и се оставаат разочарувањата, овие жени (сега имаат педесет години) повторно откриваат мир, додека среќата цвета заедно со новите искуства и самодовербата. Само забележете колку зрелоста е толку важна со текот на времето што жените стануваат посреќни и похрабри. Ова е одлична вест за сите жени кои стареат. Со сегашната врвна медицина, козметика, помалку табуа во врска со наоѓање љубов и воспоставен статус во работната средина, има многу причини зошто жените (и мажите) ќе живеат поздраво, и што е најважно, долг и среќен живот.

Еве неколку опции:

Повеќе слобода: Сега кога имаат време додека нивните деца го напуштаат гнездото, жените имаат повеќе време да се фокусираат на себе и да се забавуваат.

Грижа за најблиските: За оние жени кои ја прифаќаат традицијата, поддршката, како во улога на баба, може да значи и среќен, исполнет живот.

Прифаќање на текот на времето: Како и во прифаќањето дека нема срам бидејќи нивните тела се трансформираат и се прилагодуваат на позрел и поинтелигентен ум.

Преземање нови ризици: Како наоѓање страст на нови работни места како претприемач, напуштање на неостварен брак и наоѓање друга сакана, па дури и патување. Ова е сосема нова генерација на компромитирани, паметни и водени професионалци кои се самосвесни. Само погледнете како славните личности како ennенифер Лопез, Џулија Робертс и Џенифер Анистон ги водат своите животи и кариери. На крајот на краиштата, златните години се нарекуваат „златни“ од многу посебна причина!

Прегледи:
252
Објавено на:
23.07.2021