Категории

Сакаат секс со помлади партнери: Жените во 40 – тите најдиви во кревет!

Жените се најизвонредни во кревет во 30 – тите и почетокот на 40 – тите години, бидејќи тите сметаат дека наскоро ќе остарат и се обидуваат да надоместат за неколку години, посочи едно британско истражување.
Иако нивните тела се малку застарени и немаат голем апетит за мажи, поголемиот дел од нив изневеруваат и имаат неверојатни доживувања во креветот кога наближуваат нивните 40 – ти, велат експертите.

Според нив 40 – годишните жени чувствуваат дека “часовникот им чука“ и брзаат да “го фатат возот“ додека сеуште можат, бидејќи наскоро и нема да имаат можност да забременат.
Според зборовите на научниците, нивните инстинктивни реакции се должат на желбата да имаат див секс со помлади партнери.
Истражувањето на британските социолози е овластено мислење на околу 900 жени, поделени во три групи: од 19 до 26 годишна возраст, од 27 до 45, и на дами чија менопауза “чука на вратата“. Се покажало дека жените кои спаѓаат во средната група се диви, најдобро расположени и со најбогати сексуални фантазии и половината од нив имаат помлади партнери во креветот.

Прегледи:
387
Објавено на:
08.01.2016