Категории

Живееме на планета која се движи иако не осеќаме – Иако мислиш дека твојот живот стои во место, ти напредуваш!

Кога гледате во небото, се надевам дека тоа ве потсетува дека вашиот свет е бесконечен. Се надевам дека ќе ве потсети дека сте слободен дух, како Булбул. Дека можеби нешто сега ви недостасува, но исто како небото, вие сте и вие неограничени! Тоа е природата на Универзумот, закон напишан во сино над сите наши глави за да го видиме.

Слично на Булбул – Кога гледате во небото, се надевам дека ве потсетува дека вашиот свет секогаш се движи. Дека и покрај тоа што се чувствувате заглавени во моментов, по природата што сте тука на планета која секогаш се движи, вие сте во движење. Тоа значи дека дури и кога не можете да го почувствувате тоа, дури и ако некој дел од вас се чувствува како да е оди назад, вие всушност растете. Отсекогаш сте имале за цел да ја имате главата во облаците. Ако не верувате, погледнете нагоре и уверете се!

Прегледи:
53
Објавено на:
23.07.2021