Живееме во свет каде што изневерувањето и лагите станаа секојдневие!

Живееме во свет каде што неверството и лагите станаа секојдневие. Живееме во свет на лицемери и ладни луѓе. Во свет каде што има толку малку пријатели. Искрени. Вистински. Оние „засекогаш“.

И навистина, во таквиот свет среќа е кога знаеш дека имаш некој кој те сака и прифаќа токму онаков каков што си. Некој кој ќе те поддржи. Искритикува. Насмее. Со тебе ќе заплаче ако треба.

Некој кој ќе рече „еј, па ти можеш подобро од ова“, или „ќе биде сѐ во ред, тука сум за тебе“.

Замисли да имаш личност која ќе биде тука да те држи за рака откако ќе паднеш, иако како навиена ти посочувала каде грешиш, да не правиш така.

Да, среќа е да имаш пријател кој всушност е другата половина од тебе.
Коментари

[fbcomments]