Категории

Животна порака која секој човек треба да ја има на ум

Дали сте знаеле дека во речиси целата историја на човековото постоење, просечниот животен век бил помалце од 30 години? Тоа би изнесувало само 10 години возрасна доба. Немало планови за пнезионирање, нити планирање на кариера, немало никакво планирање. Немало никакви планови за иднината.

Но потоа животниот век започнал да станува подолг, и луѓето започнале да имаат повеќе и повеќе иднина. Секој миг во твојот живот го живееш поради иднината – одиш во средно училиште за да одиш на факултет за да купиш убава куќа, да можеш да им дозволиш на своите деца добро школување за тие да имаат добра работа и да можат да им дозволат добро школување на своите деца, и се така..

Прегледи:
106
Објавено на:
19.11.2020