Категории

„Животот е она што ни се случува додека правиме планови“: Најубавите цитати на Џон Ленон

Најдобрите цитати на Џон Ленон – пораки за животот, љубовта и мирот!

„Не е важно кого сакаш, каде сакаш, зошто сакаш, кога сакаш и како сакаш. Важно е само да сакаш.“

„Верувам во сѐ, се додека не се докаже спротивното. Па така јас верувам во самовили, митови, змејови. Сето тоа постои, па макар и само во твојот ум. Кој може да каже дека соништата и ноќните мори не се реални исто колку и ова сега и овде?“

„Сè што ви треба е љубов.“

„Не можеме да им помогнеме на сите, но сите можат да помогнат некому.“

„Бог е концепт според кој ја мериме нашата болка.“

„Ако не можеме да се сакаме самите, не можеме целосно да ги отвориме нашиот капацитет за љубов кон другите и нашиот потенцијал за создавање.“

„Љубовта е ветување, љубовта е сувенир, штом еднаш ќе ја дадеш, никогаш не се заборава. Не дозволувај да исчезне.“

„Среќата се наоѓа во вас, не во друга личност.“

„Мирот не е нешто што се посакува. Тоа е нешто што се создава, нешто што се прави, нешто што сте вие и нешто што се поклонува.“

„Љубовта е како скапоцено растение. Не можете само да го прифатите и да го оставите во саксијата или да мислите дека самото ќе си се снајде. Треба постојано да го наводнувате. Морате навистина да се грижите за него и да го негувате.“

„Сè ќе биде добро на крајот. Ако не е добро, не е крај.“

„Животот е она што се случува додека сте зафатени правејќи планови.“

„Колку повеќе гледам, толку помалку знам со сигурност.“

„На крајот сѐ ќе биде во ред. Ако не е во ред, тогаш тоа не е крај.“

„Замислете сите луѓе да живеат во мир. Можеби ќе кажете дека сум сонувач, но не сум единствениот. Се надевам еден ден ќе ни се приклучиш и ти и светот ќе биде како едно.“

„Кога не можам да пеам од срце, можам да го кажам тоа што ми е на ум.“

„Не ви треба никој за да ви каже кои сте и што сте. Вие сте тоа што сте!“

„Сè е појасно кога сте заљубени.“

„Верувам дека времето ги лечи сите рани.“

„Грешката е само пропуст. Таа станува грешка само доколку не успеете да ја поправите.“

„Да ги задоволите сите е невозможно. Ако успеете во тоа, ќе завршите во средина каде што никому нема да му се допаѓате. Сè што треба да направите е да донесете одлука за тоа што мислите дека е најдобро и да го направите.“

„Да се биде чесен можеби нема да ти донесе многу пријатели, но секогаш ќе ти ги донесе вистинските.“

„Лесно е да се живее со затворени очи.“

„Се снаоѓам со мала помош од пријателите.“

„Како можам да одам напред, ако не знам во кој правец гледам?“

„Ако некој мисли дека мирот и љубовта се само клише кои треба да се остават во шеесеттите, тогаш тоа е проблем. Мирот и љубовта се вечни.“

„Реалноста остава многу на фантазијата.“

„Едно нешто не можеш да скриеш – тоа е кога си осакатен однатре.“

„Број ја возраста според пријателите, не според годините. Број го животот со насмевките, не преку солзите.“

„Можеби ќе кажеш дека сум мечтател, но не сум единствениот.“