Категории

Животот е премногу краток за да се заљубуваш во луѓе кои не те сакаат со целото свое битие

Немој да прифаќаш комфорт, немој да се задоволуваш со просечна љубов. Сакај експлозивно.

Животот е премногу краток за да се заљубуваш во луѓе кои не те сакаат со целото свое битие. Да бидеш во врска која не ја разгорува твојата душа.

Нашето време на овој свет е ограничена, а додека трае мораме да сакаме жестоко.
Личноста која е наменета за тебе ќе те предизвикува, ќе те турка напред, понекогаш и ќе те полудува. Ќе те прави среќен и збунет и ќе ти покаже како изгледа љубовта и колку комплицирана може да биде.

Личноста која ќе биде наменета за тебе ќе те плаши затоа што ќе прави да се чувствуваш дека можеш да постигнеш сешто, ќе биде толку различна од сите претходни што ќе почнеш да се прашуваш како си живеел сето ова време без да ја запознаеш.

Немој да прифаќаш комфорт, немој да се задоволуваш со просечна љубов. Сакај експлозивно.

Прегледи:
38
Објавено на:
07.08.2020