Категории

Животот е скапоцен – Ништо не е толку вредно за да се откажеш од него!

Животот е нешто посебно, немој да го трошиш залудно.

Тоа е толку ретка и неверојатна работа, да се биде жив. Да се смееш толку тешко што телото заборава како да диши и вреска, бидејќи можете да се промените на секој начин, без да се обидете.
Да бакнувате и плачете и да јадете десерт и да зјапате во таванот и да се прашувате дали сте доволно среќни. Помислете на цвеќињата што растат без да бидат засадени и старите кучиња и деца кои посегнуваат за да го допрат небото затоа што сè уште не ги знаат границите на светот.

Помислете на големите бури што ги бришат малите крајбрежни села и момчето со тажни очи кои те скрши толку лошо што не го препознаваш сопствениот одраз.. Затвори ги очите и само мисли, немој никогаш да запираш.
Затоа што постои една вестина а тоа е: Да се биде жив значи да се биде сè одеднаш. Да и Не. Ова, но и Тоа.
Нешто толку далеку од она што можеме да го видиме и допреме и разбереме. Толку ретко. Толку неверојатно.

Прегледи:
440
Објавено на:
27.05.2021