Категории

Животот ќе биде само живот се додека вие не направите нешто од него

Јас сакав, и јас изгубив. Се сменив. Јас пораснав. Ги видов најдоброто и најлошото – и сепак и покрај се пронаѓав излез на другата страна секој пат. Животот фрла нешта врз тебе, но понекогаш ти се фрлаш врз животот. Дали тоа има смисла?

Животот едноставно е живот и ништо повеќе, сè додека не направите нешто од него. Буквално кгоа ќе се отворите и ќе излезете од вашата зона на комфорот и ќе направите нешто што е нетипично за вас. Вие се заљубувате. Запознавате луѓе кои ви го менуваат животот. Излегувате од вашата школка и понекогаш сте повредени или не успеете, но продолжувате – и на крајот станувате нешто навистина прекрасно.

Прегледи:
116
Објавено на:
20.07.2021