Категории

Животот ќе ве фрли на земја многу пати – За да научите да станувате се посилни и похрабри

Животот ќе ве фрли на земја многу пати за да сфатите дека разочарувањето ви ги отвора очите подобро од сите книги.

Животот ќе ве фрли на земја многу пати, не за да ве скрши, да не ве уништи, туку да видите колку сте силни, да видите колку е силна желбата во вас да ја достигнете целта и колку се силни вашите соништа и вашата верба во нив .
Затоа што луѓето мислат дека се важни и незаменливи и дека ништо не може да се стори без нив и кога ќе видат дека светот продолжи подеднакво без нив тогаш тие сфаќаат каде се навистина и почнуваат да им посветуваат поголемо внимание на другите.
Треба да сфатите дека грижата и лутината не помагаат ништо во животот. Колку и да се грижите за падот, грижата нема да ве подигне, колку и да сте лути на оние што учествуваа во вашето уривање, тие нема да дојдат кај вас и да ви подадат рака. Тоа ве тера да сфатите дека треба сè да направите сами, да видите дека тоа е секојдневна реалност во животот, а не нешто извонредно, ве фрла да видите како е тоа за оние кои се веќе таму и не ги слушате нивните повици за помош.

Животот ќе ве фрли на земја многу пати за да сфатите дека разочарувањето ви ги отвора очите подобро од сите книги, да читате луѓе подобро од она што е напишано во сите прирачници за нив и што тие ви кажуваат за себе, и да ја видите разликата помеѓу пријателите и оние кои само се преправаат дека се пријатели.
Животот ќе ве фрли на подот многу пати за да сфатите дека не преземате ништо од овој свет, да видите дека не сте донеле ништо и да поставите подобар став кон работите во вашиот живот. Животот ќе ве фрли на подот многу пати за многу почесто да влегувате во светот на вашата осаменост, да зборувате со себеси поредовно и да сфатите дека откако ќе паднете секогаш ќе можете да се издигнете. Животот ќе ве фрли на земја многу пати за да видите како е кога некои луѓе одат напред и не се грижат што ќе се случи со овие други. Сето тоа е дел од реалноста на животот што нè учи дека тоа е единствениот начин на кој растеме и созреваме и дека треба да го прифатиме како неизбежен дел од животот.

Прегледи:
97
Објавено на:
22.01.2021