Категории

Животот ми се смени кога разбрав…

Животот ми се смени кога разбрав дека…

  • Магично е кога нашите вредности, мисли и акции се поклопуваат. Ова всушност значи интегритет.
  • Луѓето не пробуваат немарно да ме повредат. Тие пробуваат да се заштитат себеси на онаков начин на кој знаат.
  • Љубовта се комуницира на јазици кои значат многу повеќе од зборови и се исто толку валидни.
  • Осудувањето кое го имам за другите е директна рефлексија кон полињата на кои се осудувам себеси.
  • Разбирањето кое го имам за другите е рефлексија на рабирањето кое го имам за себеси.
  • Ова е мој живот – јас одлучувам што значи тоа и каква приказна пишувам.
Прегледи:
185
Категории:
Секојдневие
Објавено на:
22.11.2022