Категории

Животот може да биде полн со предизвици, искушенија, проблеми, а едно е најважно – никогаш не се откажувајте, без разлика колку се тешки препреките!

Садгуру објаснува како да се справите со животните проблеми и неволји – ова е она што мудрите луѓе секогаш го прават!

Животот може да биде полн со предизвици, искушенија, проблеми, а едно е најважно – никогаш не се откажувајте, без разлика колку се тешки препреките. Можете да направите сè со силата на волјата, но кога ќе се појават неволји и проблеми во една работа, не смеете да погрешите – тоа искуство никогаш не треба да се заборави.

Сè што се случува во животот има цел, тајна мисла, лекција… Дури и оние искуства од минатото кои биле стресни и тешки, како што се раскинување, губење работа, преселба во друг град, конфликт со член на семејството – во секое научивме нешто од тоа искуство. Беше тешко, но во исто време ситуацијата не засили. Тоа не значи дека требало да се случи, се разбира дека не се случило, но кога веќе се случило, тогаш треба да учиме од тоа.

Како да ги решите проблемите во животот на Екарт Тол.
Садгуру вели:

“Ако ви се случило навистина лошо искуство, тоа е всушност добро искуство, бидејќи е непроценливо. Она што ќе го научите од непријатните моменти во животот е непроценливо. Ако го заборавите тоа искуство, вие сте будала. Само будалата ќе се обиде да заборави Мудриот човек мора да се сеќава на секое ваше непријатно искуство без горчина, без лутина, без срам; но тоа засекогаш ќе остане во вашето сеќавање, за никогаш повеќе да не се повтори истата ситуација.

Научете од сопственото искуство! Сфатете дека ова е само фаза од животот што ќе помине, бидејќи сè поминува. Од тоа останува само лекции кои ве штитат и ве спречуваат повторно да паднете во слични неуспеси.

Во видеото подолу погледнете што вели Садгуру за гневот и бесот!

 

Прегледи:
283
Објавено на:
11.06.2022