Категории

Животот може да ти приреди такви убавини за кои не можеш нити да сонуваш

Постојат ѕвезди кои не си ги видел.
Срца кои не си ги засакал,
и љубови кои не си ги пронашол.
Постои топлина која сеуште не си ја почувствувал,
изгрејсонца кои треба да осамнат,
соништа кои сеуште не си ги сонувал.
Денови кои треба да ги проживеел,
и ноќи кои нема да ги заборавиш.
Постојат уште толку многу убавини кои те чекаат да ги откриеш,
постојат уште толку многу нешта кои треба да ги запознаеш..

-Кукла од Памук