Категории

Животот ништо не сервира на сребрен послужавник – Не очекувајте чуда ако не превземете нешто сами

За се што сакате да стекнете или постигнете, треба да станете и да превземете нешто. Не завидувајте им на другите да ги добиете работите што сакате да ги добиете. Не знаете низ што поминале, не знаете за каква целина платиле, не ја знаете целата позадина на нивната приказна. Ако сакате да го добиете, треба да ја вложите својата сила, да ја напуштите зоната на удобност и да одите во област каде што работите не се под ваша контрола.

Ништо во вашиот живот нема да биде послужено на послужавник. Ниту добри ниту лоши работи. Стекнуваме или заслужуваме сè. До секоја цел има пат, но ако не сме подготвени да одиме по тој пат бидејќи е тежок, стрмен, бескраен, тежок, тогаш како да очекуваме да ја постигнеме таа цел. Размислете колку се грижите за вашата цел и соодветно вложете онолку труд колку што се бара од вас. Лага е дека има кратенки, сите се споредни патишта што водат на друго место.

Ништо во вашиот живот нема да биде послужено на послужавник. Сè треба да преземете сами. Животот не ги наградува вашите мисли, очекувања, желби и желби, тој само го наградува она што го правите. Можеби сакате да одите во рајот, но ништо нема да се случи ако не се помрднете и не го земете она што ви треба, земете го она што го сакате. Треба само да се запрашате која е вистинската цена на она што сакате да го имате, колку се плаќа за нерви, чувства, трпение, волја, напорна работа, плускавци и солзи.

Не очекувајте чуда без да бидете подготвени да им го свртите грбот. Чуда можат да очекуваат само оние кои се подготвени да го претворат својот живот во чудесна авантура, а не оние кои само чекаат некои подобри времиња, идеални околности и сите исполнети услови. Кога ќе престанете да го очекувате од животот она што вие самите не ви е дадено, очите ќе ви се отворат за да го видите опсегот на вашите можности и како сè во животот е едноставно кога сакате, а сè комплицирано кога не сакате.

Прегледи:
394
Објавено на:
24.04.2022