Ѕирнете во секојдневниот живот во најсреќната држава во светот

 

Жителите на Бутан се најсреќните луѓе на светот, а фотографиите кои што секојдневно доаѓаат од оваа земја се само доказ за тоа тврдење.

 

 

Имено, интернет порталот ”Daily Mail” објавил дека во 1971 година, властите на Бутан одбиле да го мерат просперитетот на својата татковина според бруто-домашниот производ, туку тоа да го прават исклучиво врз основа на среќата на своите жители.

 


Се со цел да го промовира ова сфаќање, но и претстојниот интернационален фестивал, кралот Јигме Касар Намгел Вангчук објавил фотографии на кои што е прикажана среќата на жителите на оваа прекрасна земја.

Така, во оваа земја среќата не се мери во материјално богатство, злато, пари и слично, па токму и затоа, во светот Бутан има речиси митски статус, пишува ”Daily Mail”.

 


Инаку, станува збор за држава сместена високо во Хималаите и истата секоја година привлекува се повеќе туристи, а главниот заклучок е дека сето тоа се посетители кои што сакаат да искусат еден поинаков начин на живот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Коментари

коментари