Категории

Знаци дека со некого сте енергетски поврзани – Како да ја прекинете таа врска

Откријте дали сте во енергетска врска со некого – овој тип на врска останува и по раскинувањето, а еве како да ја прекинете!

Енергетска врска се создава кога некоја личност продира длабоко во вашата душа. Се верува дека се случува, на пример, после секс. Сепак, тоа може да биде каква било енергетска врска помеѓу две лица, дури и не мора да биде романтично. На пример, можеби сте запознале некоја личност во минатиот живот, а сега сте ја сретнале за да го решите она што не успеавте да го направите на првиот состанок. Кога сте енергично поврзани со некого, се појавуваат одредени знаци. Првиот е силна привлечност и силна реакција на личноста.

На пример, можете веднаш да се опуштите со таа личност, иако штотуку сте се запознале. Покрај тоа, оваа личност може да ви изгледа позната, а нејзините зборови ќе ви бидат важни, можеби запознавањето со неа ќе биде пресвртница за вас. Некои од вас исто така може да мислат дека ви недостасува нешто кога таа личност не е наоколу. Како резултат на тоа, чувството на енергетска врска може да стане болно; може да се чувствувате преоптоварени, негативни и непријатни кога сте сами.

Според законот на Универзумот, ги среќаваме сите луѓе поради некоја причина. Секој состанок носи одредена цел, но тоа не мора да значи дека „ќе живееме среќно засекогаш“ со таа личност. Се среќаваме со луѓе за искуство, некои за важни лекции. Ако сметате дека имате многу силна енергетска врска со некого, но врската не успее или личноста не сака да биде со вас, мора да го почитувате неговиот избор.

Можно е да почувствувате енергична врска, но пријателството и љубовта исчезнаа. Во овој случај, не треба да се обидувате да ги задржите луѓето на сите можни начини. Наместо да се обидувате да ја одржите таа врска само поради енергијата на приврзаност што ја чувствувате и трошите време на луѓе кои не ви возвраќаат на љубовта, ослободете се од тој товар и отворете го срцето за нови луѓе. Можеби тие ќе ви го донесат она што го заслужувате, а тоа е само вистинска љубов. Не плашете се да го изгубите она што не ви се допаѓа, само поради енергетската приврзаност.

Сепак, енергетската врска е многу посилна од физичката интимност, може да преживее и по разделбата на двајца партнери. Раскинувањата можат да бидат болни, а енергетската врска останува и многу потешко е да се прекине. Знак дека дури и по развод имате енергетска врска е тоа што често размислувате за вашиот поранешен партнер или тој се појавува во моментите од вашиот живот кога веќе сте го надминале. Ако повторно се вклучите во оваа приврзаност, може да паднете во круг на илузии и илузии и повторно да се најдете на почетокот.

Постојат многу практики кои можат да ви помогнат да ја прекинете енергетската врска со некого.

Едно од најпопуларните е вежбањето празни столчиња.За тоа ќе ви бидат потребни два стола: ќе седнете на едната, а од друга ќе замислите лице (поранешен партнер) како седи со кого сакате да ја прекинете енергетската врска. Важно е столчињата да стојат еден спроти друг, а вие да ја визуелизирате другата личност колку што е можно подетално. После тоа, започнете да кажувате гласно се што е поврзано со тоа. Се што е добро или лошо би сакале да му кажете. Се што лежи како камен на твојата душа. Кога ќе заврши вашиот монолог, мора да му се заблагодарите на оваа личност за се што направила за вас; за искуството што ви го дадов и за лекциите што ги научивте. И тогаш стани, замисли дека сега има конец помеѓу вас и прекини го. Или можете да ја земете вистинската нишка, да ја врзувате од еден стол на друг и да ја исечете на крајот од вежбата. Доколку е потребно, повторете ја вежбата неколку пати. Ќе почувствувате олеснување!

Прегледи:
227
Објавено на:
13.10.2021