Категории

Знаци кои покажуваат дека не јадете доволно

Постигнување и одржување на нормална телесна тежина може да предизвикува предизвик, особено во денешно време кога храната ни е константно достапна. Меѓутоа, недоволното внесување на калории исто така може да предизвика загриженост.

Во продолжение зборуваме за листата на знаци кои укажуваат дека не внесувате доволно количество на храна.

Ти недостига енергија Недоволното внесување на храна може да доведе до константно чувство на умор и безволност во извршувањето н секојдневните обврски.

 

Паѓање на косата Недоволното внесување на калории, протеини и одредени витамини и минерали може да резултир со опаѓање на косата.

Секогаш си гладна Премалото внесување на храна може да предизвика промени врз хормоните кои влијаат врз зголемувањето на чувството за глад.

Не можете да забремените Премалото внесување на калории може да ги попречува сигналите кои ги испраќаат репродуктивните хормони, што на крајот се резултира како проблем во зачнувањето.

Имате проблеми со спиењето Малото количество на храна е поврзано со квалитетниот сон, бидејќи на тој начин е потребно повеќе време да заспиете.

Прегледи:
68
Објавено на:
01.12.2017