Категории

Знаци кои Универзумот ви ги испраќа со кои сака да ви пренесе некоја порака

Во нашите животи сè се случува со причина, сè е поврзано – минато, сегашност, иднина… Нема случајности, секоја околност и секоја средба се случува да ни донесе нешто ново во животот. Исто така, секоја наша мисла или акција испраќа одредена енергија во Универзумот. Кога се фокусирате на она што го сакате, размислувате за тоа позитивно, живеете во согласност со вашата желба, тогаш создавате синхроничност.

Познатиот психолог Карл Јунг разви цела теорија за ова прашање. Тој го измислил терминот „синхроничност“, со чија помош ја објаснил суштината на таканаречените значајни коинциденции. Дали неочекувано сретнавте стар пријател што не сте го виделе со години? Да, овој состанок навистина може да направи голема разлика во вашиот живот. Тоа може да биде еден вид „навестување“ на Универзумот. Станува збор за тоа чудно чувство кога знаете дека, и покрај многуте можни пресврти во вашиот живот, сте на вистинското место во вистинско време.

Постојат 7 знаци дека работите не ви се случуваат случајно, туку дека Универзумот сака нешто преку синхроничност да ви каже:

1. Ве се јавува личноста за која штотуку размислувате, или добивате писмо или случајно на улица го сретнувате оној за кој размислувате неодамна. Можеби не сте ја виделе личноста долги години, но сега одеднаш добивте порака од него. Тоа може да биде совет, добра вест, предупредување или некој важен контакт.

2. Случајно наидувате на решение за долгогодишен проблем. Тоа може да биде нешто едноставно и незабележливо. Сепак, вашиот внатрешен глас буквално вреска: „Тоа е тоа! Ова е она што ви треба!“

3. Гледате филм или ТВ серија, а вашиот сопствен живот изгледа како да се расплетува на екранот. Навистина ги разбираш јунаците од приказната, бидејќи и самиот си поминал низ слични работи. Но, освен што можете да идентификувате, забележувате и како доаѓате до пресврт или решение.

4. Разговор на двајца непознати во транспортот или кога некој ќе ви се обрати за време на патувањето – може да биде лековит и да ви открие некои нови работи. Слушајте внимателно што ви кажуваат случајните минувачи, бидејќи може да има важни навестувања во нивните зборови.

5. Понекогаш Универзумот ни ја испраќа личноста која ни е потребна, токму кога ни е потребна. Одеднаш сретнувате личност со знаење и информации кои ќе ви помогнат да се справите со постоечките тешкотии и проблеми.

6. Одеднаш (но, несомнено, во вистинскиот момент) добивате порака дека се е во ред. Дали сте во лошо расположение? Сосема неочекувано, пријател или роднина може да ви пише и да ве расположи. Сосема случајно и ненадејно некој може да ви се јави и да ви помогне да ја надминете моменталната ситуација.

7. Кога одеднаш ќе видите комбинација од броевите 11:11. Ова е симболична потврда дека сте на вистинскиот пат – укажува на тоа дека сте на иста бранова должина како и она што го подготви Универзумот за вас.

Прегледи:
806
Објавено на:
07.11.2021