Категории

Знаци кои вашите ангели чувари ви ги испраќаат кога се наоѓате во опасност

Многу луѓе се сведоци на прекрасни сигнали испратени до нас од ангели чувари. Сепак, бидејќи нивната улога е да не чуваат, тие сигурно ќе не предупредат на опасност. Кога ќе забележите некои од овие знаци, смирете се и почекајте со реализација на плановите.

Кога свесно одлучувате да работите со вашите ангели, тие ви даваат знаци како бројки и пенкала за да ве известат дека сте на вистинскиот пат или да ве водат, а можете дури и да напишете писмо до вашиот ангел чувар. Тие ви нудат суптилни знаци, навестувања и пораки, за да ви го покажат патот и да ве известат дека се со вас. Овие знаци обично се повторуваат, надвор од вообичаените, лично значајни случајности, и се најчесто неочекувани.

Меѓутоа, ангелите чувари ни даваат знаци на претстојна опасност или ни даваат предупредување, кога треба да посветиме повеќе внимание на она што се случува околу нас. Кога ќе наидете на предупредувачки знак, не грижете се. Престанете со она што го правите, престанете да ги реализирате плановите или само бидете внимателни.

Ангелите исто така ќе ви испратат предупредувачки знаци и пораки кога ќе ги игнорирате суптилните знаци што сте побарале да ги добиете. Ако пораката не стигне до вас, и вие постојано прашувате одговор од ангелите, тие ќе се обидат да го пренесат на различни начини. Ако сте побарале знак од вашите ангели и сметате дека не го добивате, обидете се да побарате да дојде на начин што сега можете да го разберете и тие ќе продолжат да се обидуваат.

Еве пет предупредувачки знаци што ги користат вашите ангели чувари за да комуницираат со вас и да ве предупредат на опасност:

1. Слушате чудни, бестелесни гласови
Секој секогаш вели дека сака да слушне силен глас од своите ангели, кажувајќи им да одат на некој начин, да направат или да не направат нешто. Гласен, бестелесен глас е главно предупредувачки знак за вашите ангели дека ќе се случи нешто за што сакате да бидете свесни, а не затоа што ќе ве предупреди за нешто толку добро како што е „купете лотарија“. Значи, тоа е главно предупредување за нешто што сакате да го избегнете.

2. Соништа или претчувства
Еден од најлесните начини за нашите ангели да комуницираат со нас е преку нашите соништа. Обично сме поотворени за пораките на духот, кога човечкото его спие. Да сонувате за настан пред да се случи – како што е несреќа на автомобил или авион или да имате силно претчувство дека ќе се случи нешто „лошо“ може да биде вознемирувачки, ако не и целосно застрашувачки. Предупредувањата, исто така, можат да предизвикаат вознемиреност поради силното внатрешно знаење дека може да бидете во опасност ако направите или не направите нешто. Најдоброто нешто што можете да направите кога имате таков емотивно наполнет сон или претчувство е да обрнете внимание на тоа. Ова е уште еден вообичаен знак за рано предупредување од Бога и ангелот чувар. Влезете во себе и поставувајте прашања, барајте јасност во чувствата и потоа дејствувајте оттаму. Соништата и претскажувањата имаат за цел да ви помогнат да ги средите вашите мисли и чувства, а потоа да одлучите што да правите.

3. Непријатно чувство во стомакот.
Оваа област на вашето тело е местото каде што се наоѓа вашиот соларен плексус. Овој енергетски центар е најприлагоден за менталниот свет и често е област од каде доаѓаат предупредувачките знаци. Оваа област е особено чувствителна и вашите ангели ќе ви испратат чувство да ве известат дека нешто не е во ред. Може да се чувствувате гадење, стегнато, да имате пеперутки во стомакот, па дури и непријатност. Не ги игнорирајте овие чувства. Обрнете внимание на она што се случува веднаш штом се случи нешто од горенаведеното. На пример, ако чувствувате гадење секој пат кога сте во близина на одредена личност, тоа е знак дека нешто не е во ред и треба да бидете свесни и да постапувате соодветно (како да избегнувате да бидете сами со таа личност). Ова може да варира од гадење во стомакот до општо чувство на паника. Застанете веднаш и побарајте од вашиот духовен тим дополнителна заштита, како и заштита од љубов и светлина. Замолете ги вашите ангели да ви помогнат да разберете како можете да постапите соодветно и секогаш да бидете самоуверени. Ваквите предупредувања треба да ви помогнат, а не да ве плашат. Нема потреба да се чувствувате несигурно, кога знаете дека вашите ангели се секогаш тука за да ве известат како се работите и да обрнат внимание.

4. Чудни одложувања или механички дефекти.
Необјаснетите механички дефекти се еден од најчестите предупредувачки знаци што ангелите ги користат за да го привлечат вашето внимание. Извонредно е што, откако ќе се најдете на пат, механичкиот проблем често магично исчезнува или човечки ангел доаѓа со брзо решение да ве однесе на пат кога ќе дојде време. Ангелите користеа тактики на одложување за да ве забават и да го привлечат вашето внимание. Сообраќајните несреќи што го забавуваат вашето патување до работа, училиште или други дестинации и се фрустрирачки, всушност често се таму за да ве научат на нешто или да избегнат ситуација во која инаку би се нашле доколку пристигнете или тргнете навреме. Автобус или воз што доцни, откажани летови и ненадејно лошо време се навидум чудни и иритирачки феномени, кои можат да бидат значајни предупредувања за вашите ангели. Не дозволувајте да се нервирате за тоа или да го расипете остатокот од денот. Користете ги овие знаци или настани за да се опуштите и да барате подлабоко значење, секогаш постои. Сфатете ги како можност да одвоите време за да ги подобрите работите, бидејќи и онака не можете да ги промените.

5. Ненадејна болест или застрашувачки предупредувања од други луѓе.
Ангелите често користат други луѓе за да ве предупредат за можните опасности; без разлика дали се пријатели и семејство, или странци, овие пораки имаат значење што ве тера да застанете и да ги слушате. Некој ве обесхрабрува да одите по одреден пат. Некој се сомнева во вашето ново момче или девојка. Земете го ова како знак да погледнете подлабоко. Не мора секогаш да престанете да ја гледате таа личност, но знајте дека има причина да застанете и да размислите за пошироката слика. Ненадејните здравствени проблеми, исто така, можат да н prevent спречат да одиме некаде каде што не треба или да правиме нешто. Ова се само пораки од нашите ангели чувари.