Категории

Зошто бираме погрешни љубови? – Затоа што мислиме дека можеме да ги промениме

Понекогаш ги избираш погрешните луѓе затоа што постои нешто во нив кое го нема во тебе, а тоа е несигурност. Мислиш дека никогаш повеќе нема да се чувствуваш така, но врските не се нешто кое треба да те направи да се чувствуваш зависно. 

Понекогаш во животот избираш погрешни луѓе, но тоа не значи дека нешто не е во ред со тебе и сакаш тие да бидат вистинските за тебе затоа што си подготвен да вложиш се во нив.

Понекогаш прифаќаш нешто за кое мислиш дека е љубов не затоа што не знаеш што заслужуваш, туку затоа што веруваш во потенцијалот на личноста и она кое може да стане.
Избираш да го видиш само доброто во нив и покрај сето лошо и тоа зборува многу за тоа колку добра личност си ти.
Избираш да бидеш верен на личност кој ја сфаќа верноста како нешто од кое зависи твоето однесување, и знаеш дека не е взаемна..
Но не можеш да ги сакаш луѓето толку многу што ќе направи да те засакаат за возврат. Не можеш да ги цениш толку многу што ќе ги натера да почнат да те ценат и тебе..

Затоа што тие нешта не одат така.
Ти заслужуваш многу повеќе од тоа да убедуваш некого во нешто кое не е подготвен да го согледа сам.
Заслужуваш љубов кој ќе биде како експлозија во твоето тело, таква која никогаш нема да те направи да ја изгубиш својата доверба во другите.
Таквите врски се најчесто оние кои прават да се чувствуваме ранливи.

Љубовта не е игра во која едниот мора да победи.
Понекогаш ги избираш погрешните луѓе затоа што постои нешто во нив кое го нема во тебе, а тоа е несигурност. Мислиш дека никогаш повеќе нема да се чувствуваш така, но врските не се нешто кое треба да те направи да се чувствуваш зависно.
Вистинската љубов не е несигурност, борба за доминација и константно барање изговори..
Вистинската љубов нема никогаш да го дозволи тоа.