Категории

Зошто бизнис моделот е важен за вашиот стартап?

Кога станува збор за стартапите, имањето бизнис модел е една од клучните компоненти за успех, еве зошто:

Под поимот бизнис модел се подразбира целокупниот план како вашиот стартап креира и испорачува вредност.

Бизнис моделот ќе ви помогне да разберете како и каде да инвестирате време и пари.

Инвеститорите исто така сакаат да видат јасен бизнис модел пред да инвестираат.

Бизнис моделот им помага на стартапите да ги разберат нивните таргет луѓе и нивните потреби.

Добро дефинираниот бизнис модел му помага на стартапот да се разликува од своите конкуренти. Истиот ја нагласува уникатноста на стартапот.

Прегледи:
41
Објавено на:
15.09.2023