Категории

Зошто борбата за вашата врска е поважна од средбата со вистинската личност

Од мала возраст, повеќето од нас слушнале дека треба да ја најдеме вистинската личност. Сепак, ова е докажано  погрешно според една студија. Сега сфативме зошто треба да го насочиме фокусот од наоѓање на „оној вистинскиот“ кон реално работење на врска.

Ние откривме важни клучни точки за тоа зошто треба да се обидеме да останеме со нашите сегашни партнери и да престанеме да бараме принц на бел коњ.

 • Двајцата се менувате во врската.
  Сите ние имаме различни личности кои на другите можеби им изгледаат и чудни. Но, во врската, тие личности веќе не се важни. Ова е затоа што заедно создаваме одлики засновани на врска кои се однесуваат на двајцата. Овие всушност ќе објаснат зошто борбата за вашиот партнер е подобар избор отколку да талкате сами, да ја барате вистинската личност. Вие разбирате колку е среќна врската што го прави вашиот партнер и ја прифаќате неговата посветеност. Се чувствувате среќни што сте со нив и знаете како да се справите со сите ваши конфликти.
 • Различни личности ја прават врската поинтересна.
  Разликата во нашите црти како индивидуи е она што ја прави секоја врска возбудлива, динамична и нервозна. Спротивностите привлекуваат, како екстровертите и интровертите, ноќните и утринските луѓе, планерите и импулсивните луѓе итн. За многу парови, овие можат да создадат предизвик, но сепак се сметаат за важни аспекти на успешната врска. Некои парови наоѓаат слични активности и различни начини на поминување на времето заедно и врски. Но, дури и ако не најдете заеднички интереси, сепак можете да останете заедно и да ги користите силите на едни со други за да ја одржите вашата емоционална интимност.
 • Останувањето во врска значи дека ќе изградите уште поголема доверба и љубов.
  Кога имате некој покрај вас, некој на кој ќе му верувате да ве поддржува до крај, ќе имате мотивација да постигнете која било цел што сте ја поставиле. Како што поминува секоја година од вашата врска, вие продолжувате да ги надградувате вашите минати достигнувања. Како резултат, вашата љубов ќе стане посилна и ќе можете да го извлечете најдоброто од вашиот партнер, а партнерот од вас. Вашата романса ќе создаде среќа, топлина и надеж.
 • Здравата борба води кон подобра комуникација.
  Малите борби не се причина да оставите сè зад себе само за да го пронајдете вистинскиот, кој нема да се бори за вас. Секој пар се бори и ако се борите од време на време, тоа не треба да биде проблем. Тоа е затоа што здравата врска го доживува ова цело време. Клучот е да разберете како мала борба може да биде позитивна за двајцата. Тоа може да ви даде шанса да објасните како се чувствувате, вашата блискост ќе стане посилна, па дури и ќе дознаете повеќе за вашиот партнер. Но запомнете дека борбите имаат свои граници, не треба да доведат до токсично однесување и психолошко или физичко злоставување.
 • Веќе ги знаете сите добри и лоши работи за вашиот партнер.
  Започнување на нова врска значи дека треба да започнете да ја учите личноста на вашиот партнер и да се обидете да толерирате работи што не ви се допаѓаат многу, на крајот на краиштата, сите ние имаме негативни карактеристики. Но, да останете во врска значи дека веќе знаете како двајцата соработувате. Да поминете низ проблеми и да имате некој со кого да се држите кога ќе се чувствувате потиштени, не може да се стори со партнер што само го запознавте. Имате романса, блискост и отвореност што ќе треба да ги градите долго време со некој нов.

Дали вие и вашата сакана личност имате различни личности? Дали повеќе сакате да се борите за вашата врска или да заминете и да барате друг партнер? Дали имате совети како да се справите со борбата на поздрав начин?

Прегледи:
456
Објавено на:
16.09.2020