Категории

Зошто децата толку ги сакаат своите тетки?

Тетките имаат големо и важно влијание врз детето, кое целосно се разликува од она кое го имаат родителите.

Тетките се „кул” возрасни личности

Со оглед на фактот дека нема одговорност како родителот, тета ја покажува својата детска страна. Кога се сеќаваме на нашите тетки, обично тоа се забавни моменти преполни со игра. Тетката умее и смее да биде вистински забавувач.

Таа е верен советник

Децата често разговараат со тетките на теми за кои им е непријатно да зборуваат со своите родители. Таа дава одлични совети без предрасуди, чува тајни и отворено зборува за своите искуства.

Тука е кога другите немаат време

Таа секогаш ќе пронајде време да го сошие фустанчето за куклата, да го одведе внучето на концерт или претстава. Тетката е значаен дел од искуството на детето. Таа е секогаш тука кога е потребна и децата се чувствуваат посебно во нејзиното присуство.

1 2

Прегледи:
779
Објавено на:
20.02.2020