Зошто мажите изневеруваат почесто од жените?

Одговорот на ова прашање не се крие во мажите, туку во жените, покажало едно истражување.

Иако жените се построги кога е во прашање изневерувањето, полесно простуваат кога ќе дојде до истото, покажало истражување кое го спровело порталот Ilicit Enxounters на 1200 испитаници.
Истражувањето покажало дека 60% од жените се спремни да простат неверство. Кога се прашуваат мажите, тоа се спремни да го направат само 38% од нив. Психолозите објаснуваат дека жените веруваат дека можат да го променат партнерот, додека мажите се држат до изреката: ,,Кој еднаш Ве изневерил, ќе Ве изневери повторно.”
Само 20% веруваат дека жената може да се промени. Токму поради тоа што жените го доживуваат изневерувањето како грешка која партнерот нема да ја повтори, се почесто изневерувани.


Психолозите веруваат дека мажите се посклони кон изневерување бидејќи партнерките им простуваат. Ако делата немаат последици, тогаш не ни гледате во што е проблемот да се однесувате во склад со Вашите желби. Мажите го злоупотребуваат тоа што жените им простуваат, порачуваат авторите на студијата.

 
Коментари

[fbcomments]