Категории

Зошто мажот нема никогаш да ја остави сопругата за љубовницата

Сепак, некои од тие прељубнички врски се распаѓаат по неколку месеци, а некои можат да траат со години.

Жена, деца и љубовница – комплетен пакет за среќа на мажите. Љбовницата, како и секоја друга жена, честопати е во заблуда, надевајќи се дека порано или подоцна нејзиниот партнер ќе ја напушти својата сопруга и ќе и понуди брак и неговото срце. Може да бидат потребни месеци, понекогаш и години, додека мажот сè уште ветува дека ќе поднесе барање за развод – иако тој не прави ништо. Искрено, мажите многу ретко ја оставаат својата сопруга во љубовница и еве зошто:

Предности
Размислете за тоа: тој има жена која секогаш му подготвува храна и се грижи за него и има љубовница која ќе ги задоволи сите негови сексуални фантазии – ова е многу погодно за мажите. Дома, тие секогаш имаат вкусна вечера, испеглана кошула и омилено место на каучот, а кога ќе се умори од животот на соодветен семеен човек, може да оди кај својата љубовница, каде што може да дејствува страсно. По разводот, тој ќе мора да размислува за готвење, чистење и така натаму. Да живее во љубовен триаголник е многу поудобно од негова гледна точка.

Тоа им овозможува да одржуваат нормален начин на живот
Семејство – има родендени, заеднички посети на роднини, семејни прослави, рекреација со деца и многу повеќе. Со отфрлање на сето ова, едно лице одеднаш губи огромен дел од својот живот и има голема празнина што не може да се пополни. Освен ако тој сериозно има намера да се ожени со својата љубовница и да основа друго семејство.

Не е финансиски исплатливо
Склучувањето на договорот за брак не е нова вест денес. Разводот вклучува поделба на заеднички стекнат имот и мноштво други финансиски обврски. Затоа, за просперитетни мажи, разводот не е апсолутно корисен од материјална гледна точка.

Тој има обврски кон децата
Понекогаш (но не секогаш), главната пречка за напуштање на семејството се децата. Маж кој е должен да ја игра улогата на добар татко, не може да направи избор во корист на одредена жена, но продолжува љубовна врска од страна веќе неколку години по ред. На почетокот, тој ќе помисли дека ќе ја напушти сопругата веднаш штом децата одат на училиште, а потоа кога ќе го завршат, ветувањето за развод се продолжува за уште 5 години.

Тој не очекува долгорочни односи на страна
Чувството на страст и возбуда што ја придружува оваа состојба по првото запознавање со љубовницата, поминува брзо. За една година, таа веќе нема да биде толку вешт тигар во кревет како што беше порано и ќе го потсетува повеќе на неговата сопруга со многубројни побарувања.

Поради тоа, мажите никогаш не го напуштаат семејството поради нивната љубовница. Кога ќе се умори од постојани тајни состаноци и вознемиреност дека некој ќе го фати случајно, мажите обично ја раскинуваат врската со љубовницата и остануваат во брак со својата сопруга. Се разбира, секогаш постои ризик дека жената ќе открие и нема да сака да го врати, но ова е посебна тема за дискусија.

Прегледи:
515
Објавено на:
29.01.2021