Категории

Зошто многу мажи сакаат да ја чуваат врската во тајност

Понекогаш мажите сакаат да ја одржуваат врската приватна, особено на почетокот. Но, пред да претпоставите дека ова е негативно мотивирано, знајте дека работите не се секогаш како што изгледаат. Меѓу причините зошто тие сакаат да ги чуваат своите врски поприватни може да биде грижа за пријателите и семејството и потребата да ги направат сите среќни.

Ние составивме 10 причини зошто мажите можеби сакаат да ја чуваат врската тајна за да им покажеме на читателите дека разбирањето е клучот за комуникација.

1. Тој сè уште не сака заедничките пријатели да знаат за тоа.
Многу момци не сакаат да бидат вознемирувани од туѓото мислење. Кога станува збор за заеднички пријатели на двојка, тие би можеле да започнат да поставуваат многу прашања за приватни работи кои на крајот би можеле да ги вознемират двајцата партнери во врската.

Најдобар начин да се справите со ситуацијата е да бидете трпеливи и да почекате некое време пред да кажете некому за врската и да ја објавите кога работите ќе се чувствуваат посериозно. Ако овие луѓе се вистински пријатели, сигурно ќе одобрат!

2. Тој е загрижен за одобрувањето од неговото семејство.
Ако потекнува од традиционално семејство или има родители кои имаат многу прецизни идеи за тоа со кого треба да излегува, можеби ќе сака да почека пред да им каже за врската.

Комуникацијата е клучна во овие случаи: обидете се да го пронајдете вистинскиот начин да му пристапите на семејството и да ја разберете нивната визија.

3. Тој смета дека врската е повозбудлива ако е тајна.
Навистина е вообичаено меѓу момците да мислат дека воздухот на мистерија ќе ја направи врската повозбудлива и жешка.

И зошто да не? Тоа може да биде начин да уживате во работите уште повеќе за некое време!

4. Тој не е сигурен за своите чувства.
Мажите можат да бидат исто толку несигурни како жените, особено кога станува збор за чувства и нови врски. Можеби ќе сака да види каде одат работите пред да го објави тоа на светот.

Времето е клучно: тој ќе сфати доволно брзо дали е вистинска љубов или не.

5. Двојката има исти пријатели и тој е загрижен за објавување на врската со групата.
Ако на почетокот беа пријатели, а потоа станаа двојка без да кажат никому, тој може да биде загрижен за тоа како ова ќе влијае на внатрешните односи во групата пријатели.

Но, секој знае дека вистинското пријателство може да надмине сè!

6. Само што заврши друга врска и прерано е.
Ако е така, може да има повеќе од една специфична причина зошто тој сака да ја чува врската во тајност:

  • Тој не сака да ги повреди чувствата на неговиот поранешен, бидејќи тие само раскинаа.
  • Тој сака да ја заштити својата вистинска девојка од каква било негативност од таа поранешна.
  • Можеби тој сè уште има чувства кон поранешниот и смета дека тие може да се вратат заедно во блиска иднина.

    Во ваква ситуација, најдобриот начин да се справите со работите е внимателно да го испитате неговото размислување без да го притискате.

7. Тој се плаши дека некој може да ја украде неговата девојка.
Една од причините за неговата тајност може да биде љубомора. Ако некое момче навистина е вљубен во неговата девојка, може да помисли дека некои од неговите пријатели би можеле да ја украдат.

Довербата е важен елемент во врската. Тој мора да биде сигурен дека тој е единствениот за оваа девојка и само тогаш ќе го соопшти тоа на светот.

8. Некој во неговата група пријатели има чувства кон неа.
Ова може да се случи во која било група – еден пријател може да развие чувства без тие да бидат возвратени. Ова многу добро може да биде причина момчето да сака да биде поприватно за врска, за да не ја нарушува рамнотежата на групата или премногу да го повреди пријателот.

Ако врската е сериозна, кога ќе дојде време, тој ќе биде отворен во врска со тоа со сите свои пријатели и нема да има никаков проблем.

9. Тој не сака да ги слуша мислењата на другите луѓе за тоа.
Некои момци се навистина приватни и не се грижат за проценката и мислењето на другите луѓе. Тие сметаат дека најдобриот начин да се справите со врската е да ја чувате приватна за да избегнете непотребни разговори и дискусии.

Во овој случај, тој можеби не е во целост погрешен – приватноста е важен дел од врската. Поради оваа причина, можеби вистинската работа е да им каже само на блиски пријатели и членови на семејството.

10. Тој се плаши дека ќе ја уништи својата репутација ако биде отфрлен.
Јавниот изглед е важен за повеќето мажи, особено за оние кои имаат истакната кариера или се популарни. Поради оваа причина, тие може да се плашат да не ја нарушат својата репутација ако ги отфрли девојче.

Од женска перспектива, ова може да изгледа како глупост, но девојките треба да се обидат да го разберат ова размислување и да сфатат дека ако врската е сериозна, нема потреба да ја кријат.