Категории

Зошто модерните врски не успеваат?

Денес, се чини дека на луѓето им е се потешко да одржуваат здрави и нормални врски. Ако мислите дека причината е неверство или пари, грешите..

Честопати читаме за истражувања кои тврдат дека парите и неверството се главните причини за раскинување на бројни врски, но се чини дека статистиката не може да ја покаже целата вистина.

Време е конечно да откриете што навистина се случува, а добрата вест е дека можете да влијаете на овие проблеми и како.

1. Лоша комуникација
Кога не се слушате, туку само се обвинувате, тогаш никогаш не ги решавате проблемите до крај. Мислите дека вашиот партнер може да ги прочита вашите мисли и дека во расправија, некој мора да излезе како победник. Престанете со овие лоши навики и најдете компромис, бидејќи само така ќе можете да ја зачувате врската.

2. Лоша забава
Ако мислите дека „заедничкото време“ се смета кога и двајцата лежите во кревет и секој се забавува на својот лаптоп, таблет или паметен телефон, тоа навистина не се брои. Запомнете ги забавните работи што ги правевте заедно и повторно доживејте ги.

3. Недостаток на време
Паровите треба да најдат време за себе, иако понекогаш е тешко поради бројните обврски што ги имаме во текот на денот. Вечерајте заедно, ако немате време да ручате на работа, вежбајте заедно, прошетајте, излезете со пријателите. Ако сакате да преживеете заедно, мора да имате некои од вашите мали ритуали што ги изведувате заедно.

4. Нереални очекувања
Womenените честопати се критикуваат дека имаат високи стандарди кога станува збор за мажите. Едно е сигурно, сите мораме да разбереме дека никој не е совршен. Вашиот партнер може да се промени поради вас, но не целосно и не можете да го барате тоа да го направи. Мора да научиме да го прифаќаме партнерот со сите доблести и недостатоци, и треба да бидеме свесни дека ние самите имаме недостатоци што и другата страна исто така ќе ги толерира.

Прегледи:
215
Објавено на:
27.09.2021