Зошто на ниту едно државно знаме нема виолетова боја? (ВИДЕО)

Од сите држави во светот сте се запрашале ли зошто ниту една од нив нема виолетова боја на своето знаме? Одговорот е едноставен, а за да го дознаете погледнете го следното видео.
Коментари

коментари