Категории

Зошто на силните жени им е потешко да пронајдат партнер

Зошто остварените и одлични жени често имаат проблем да најдат партнер? Кариера на врвот, убавина, шарм, смисла за хумор – жена која има се, но не може да го оствари својот сон во љубовта.

Многумина истакнуваат дека мажите често се плашат да и пријдат на оваа жена поради страв од отфрлање или едноставно се плашат од нејзината супериорност. Љубовните стручњаци посочуваат 7 работи поради кои една голема и силна жена сè уште не ја наоѓа вистинската љубов:

1. Независност
Таквите жени се независни, па оставаат впечаток дека не им треба ништо и никој. Ова е илузија, бидејќи многу жени сакаат љубов и не знаат како да го најдат патот до неа. Некои жени одлучуваат дека нивниот среќен живот е во одлуката да останат сами и тие го избрале својот пат. Од друга страна, не секоја силна жена треба да се доживее со таква одлука.

2. Недоверба кон мажите
Многу силни жени во минатото имале неповолни ситуации на љубовно поле, а таквите искуства и донеле дополнителна сила. Жените кои биле изневерени, напуштени и разочарани во љубовта, често немаат доверба и се плашат да започнат нова врска. Оставете го минатото зад себе, таму му е местото. Работете на вашите емоции и живејте во сегашниот момент. Не си ја лишувајте шансата да бидете среќни во љубовта.

3. Постојана потреба за конкуренција
Здравиот натпреварувачки дух треба да постои во одредени ситуации, но борбената конкуренција на емотивните партнери може да биде токсична во врската. Ако сте тип на личност која постојано сака да биде помоќна, успешна и подобра од вашиот партнер, размислете за промена на аголот на набљудување. Љубовта е взаемна поддршка и охрабрување за раст, а не сурова трка до победа.

4. Комфорна зона
Некои жени кои сакаат љубов едноставно долго време уживаат во својата слобода, што им отежнува да го споделат својот личен простор со друга личност. Со заедничкиот живот често се менуваат одредени навики, желби и прилагодувања. Тука е важно постепено да започнете живот во заедницата и полека да излезете од зоната на удобност. Доколку го имате вистинскиот партнер покрај себе, тој ќе ве разбере и ќе ви помогне во овој процес.

5. Страв од приврзаност
Многу силни жени се перфекционисти кои негуваат ред, работа и дисциплина. Тие имаат совршен план за победа и успех. Иако некои од нив изгледаат ладни, тие често имаат срце полно со љубов. Меѓутоа, во трката за успех, емотивната страна често е потисната, па подоцна жените го доживуваат изразувањето на емоциите како своја слабост. Отвори го срцето, сакај, покажи го тоа богатство на љубов што го имаш во себе и ќе ти се врати повеќе од двапати.

6. Превисоки стандарди
Кога создаваме идеална личност во нашата имагинација како потенцијален партнер и ги дизајнираме неговите е-особини, од изгледот и начинот на облекување, до множењето, ставовите и доблестите, тешко е да се откажеме од таков имиџ. Многумина пропуштаат можности бидејќи не е идеалот за кој сонувале, а некои од тие можности можат да станат ваша среќа, но прво мора да им дадете шанса да ги исполнат. Љубовта често игра по своите правила, бега од разумот, ги урива предрасудите и границите. Вие заслужувате вистинска љубов, а таа не мора да личи на вашиот имагинарен совршен партнер.

Прегледи:
75
Објавено на:
24.11.2021