Категории

Зошто не треба да ги кажувате своите желби и соништа никому?

Кога навистина сакате и сонувате нешто, најдобро би било да не кажувате никому за тоа. Изградете ги вашите желби и соништа со помош на вашата волја и сила, така ќе се заштитите од токсични луѓе.

Се познавате себеси многу подобро од било кој друг. Ги имате вашите духовни водичи кои ве водат низ животот и се грижат за вас. Никогаш не кажувајте никому за вашите планови, желби и соништа. Замолчи за нив. Верувајте дека имате се што ви треба. Бидете во мир со с that што е создадено за вас и продолжете по својот пат. Не брзајте со работите. Вие не сакате с everything да се случи во моментов, во исто време. Бидете благодарни за моментот во кој живеете. Бидете смирени и не влегувајте во дискусии што го нарушуваат вашиот внатрешен мир.

Никој нема да ве види со свои очи – дури и сликата што сами ја создадовте не е вистинска. Ослободете ја потребата да се покажете на другите во светлината на таа слика, кога овие луѓе го гледаат светот само со свои очи и им се чини „реално“, исто како и вие. Не губете рамнотежа објаснувајќи се себеси. Не трошете енергија на зборови за да му покажете и докажете на некого дека не сте она што го виделе.

Напорно работевте за да стигнете таму каде што сте сега. Многу се откажавте во животот затоа што одлучивте да се посветите. Никој и ништо не е поважен од вашиот внатрешен мир – тие хармонични врски со неограничена интелигенција, со она што навистина сте. Ослободете се од моделите на однесување што го контролираат начинот на кој се прават работите и бидете бестрашни.

Вашата слобода и поддршка доаѓаат од Создателот. Тие се безусловни и ви носат луѓе со слични вибрации. Не мора секогаш да бидете во право и да ги убедувате луѓето она што сте. Кој се грижи? И дали навистина вреди да се изгуби она што е свето во вас поради кавга, туѓо одобрување за вас како добра личност? Имате право на вашите чувства и тие можат да бидат вашиот највреден знак за да го покажете вистинскиот пат за вас. Имате право да кажете НЕ на моделот што ви се наметнува – шема што треба да ви одговара, како „просветлена“ личност.

Имате право да се лутите, да лажете, да заборавате, да бидете слободни, да се чувствувате непријатно и да се залагате за она што е божествено во вас, за да можете да ги поштедите луѓето кои изгледаат дека имаат добра намера. Не правете услуга на никој ако ја уништите вашата енергија и ја дадете на оние што се хранат со неа. Никој никогаш не успеал да ве промени, па тоа значи дека и вашето присуство нема да смени никого. Не грижете се толку многу за другите луѓе, грижете се за себе. Ви благодарам! Кажете благодарам за моментите на експлозивни ситуации, кога нешто поголемо од вас ве спаси од уште подлабоко тонење. Кажете благодарам што тоа се случи сега, а не во иднина, кога практично ќе изгорите обидувајќи се да бидете и докажете нешто што не сте.

Кажете благодарам што се разјаснивте како сончев ден, и ако не знаете како да продолжите сами, побарајте помош. Оддалечи се од изворот на болка, опкружи се со енергијата што те крева нагоре, моли се ситуацијата да се реши, препушти ги емоциите на Универзумот и замоли го Создателот да те поздрави таму каде што ти е умот. Простете си себеси и другите за сите непријатни работи што си ги направиле еден на друг и продолжете понатаму.

Прегледи:
319
Објавено на:
30.09.2021