Категории

Зошто не треба да носите ист градник 2 дена со ред?

Секојдневното менување на долна облека е хигиенски и нормално, но што е со градникот? Да се носи ист градник два или повеќе денови со ред?

Стручњаците истакнуваат дека не треба да се носи ист градник два дена со ред. Причината не е тоа што се потите, туку потребата градникот да „одмори“. Градникот треба да одмори од носење еден ден со цел да ја „поврати силата“.

Кога истиот градник го носите два дена или повеќе, тоа е напрегнување на мускулите и нема лесно да се врати назад. Тој ќе ви биде попријатен кога ќе направите малку одмор.

Исто така е важно градникот да перете често, се препорачува на 3 носења/

Прегледи:
127
Категории:
Убавина и мода
Објавено на:
27.11.2020