Зошто паметните и атрактивни жени имаат најлош љубовен живот?

Кога ќе видите привлечна, паметна, независна жена, сигурно помислувате дека има сѐ што ќе посака: супер пријатели, брилијантна кариера, добра финансиска состојба, успешен љубовен живот. Па, во право сте, освен за последното. Овие жени ги поседуваат сите квалитети и лесно се заљубуваат, а сепак, имаат проблем да го пронајдат својот г-дин Вистински. Тие вообичаено „паѓаат“ на погрешните момци и никогаш не уживаат во здрави, значајни, длабоки врски. Всушност, секоја врска е полоша од претходната.

Ова се некои од причините зошто е тоа така:

1. Тие изгледаат застрашувачки

Повеќето мажи се плашат од интелигентни и успешни жени. Жени кои се независни, способни и знаат што сакаат во животот. Жени кои се способни да ги извршуваат своите цели без да зависат од некого. Мажите избегнуваат такви жени бидејќи се чувствуваат слаби и не можат да ги контролираат. Претпочитаат да бидат со жена над која чувствуваат дека имаат повеќе моќ и која ќе го засили нивното его.

2. Тие имаат големи цели и соништа

Наоѓањето љубов не е нивниот врвен приоритет. Овие неверојатни жени имаат јасни, големи цели и соништа и работат напорно за да ги исполнат. Кога одредена, мотивирана жена влегува во врска со некого, тоа не значи дека ќе се откаже од нејзините амбиции и ќе се откаже од сè и само ќе биде со нејзиниот партнер. Овој вид на жени имаат многу цели и соништа кои сакаат да ги постигнат во животот и никогаш нема да ги жртвуваат за никого. Оваа жена сака да биде со човек кој ќе и даде простор и време и ќе ја поддржи, исто така, ќе ги следи нејзините цели.

3. Тие се пребирливи затоа што се свесни за нивната вредност

Овие дами не се очајни да најдат маж и никогаш нема да бидат во врска само заради тоа. Тие знаат какви квалитети поседуваат и никогаш нема да трпат некој кој не е достоен за нивната љубов и внимание. Тие сакаат човек кој е чесен, лојален, посветен, независен, ги поддржува и ги сака. Значи, ако некој не одговара на овие критериуми, тој нема шанса кај нив.

4. Тие го кажуваат она што го мислат

Овие жени не се плашат да го кажат она што им е на ум. Ако не се заинтересирани за некого, ќе му кажат. Ако тие веќе се во врска и нивниот партнер направи нешто кое не го одобруваат, може да се обложите дека нема да премолчат. Тие секогаш се директни, што честопати е премногу за момците кои не се навикнати на ова однесување.

5. Тие сакаат најсилно

Можеби не се заљубуваат лесно, но откако ќе се заљубат, сакаат најсилно. Тие му ја даваат на својот маж целата љубов и целосно инвестираат во врската. Тие се најлојалните партнери. Подготвени се да направат сѐ за својот маж и го очекуваат истото за возврат. За жал, не многу мажи можат да се справат со овој интензивен, длабок, искрен вид на љубов.
Коментари

[fbcomments]