Зошто принцезата Шарлот не смее да седи на иста маса со останатите?

Еден ден Вилијам ќе биде крал. Тоа значи дека јас можам да правам што сакам, изјавил своевремено петгодишниот принц Хари пред својата мајка, принцезата Дајана.

Со тоа јасно дал до знаење колку многу правила на однесување учат уште додека се мали наследниците на британската круна.

Ситуацијата не е ништо поинаква и денес и тоа се однесува на принцот Џорџ, неговата сестра Шарлот и штотуку родениот принц Луј.

Па така, Шарлот уште не смее да седи на маса со другите, возрасни членови на кралското семејство за време на вечерата. Дури кога ќе ги совлада сите правила за однесување и да разговара со другите, ќе смее да седи и рамноправно да вечера со другите членови на нејзиното семејство.
Коментари

коментари