Категории

Зошто се разочаруваме во љубовта – Вистината позади розовите очила

Најчесто кога некој ни се допаѓа, ние гледаме само мал процент од тоа кој се тие всушност. 

Најчесто кога некој ни се допаѓа, ние гледаме само мал процент од тоа кој се тие всушност.
Останатото го измислуваме самите. Наместо да слушаме и да научиме, ги обликуваме во нашата имагинација, што посакуваме за себеси, создаваме фантазии од луѓето и така ни растат во нашето срце.

И тогаш се случува разочаувањето. Со тек на време фантазиите за личноста избледуваат, и започнуваме да ја гледаме вистината. Пред нас се одмотува речиси непрепознатлив странец кој толку долго нашата љубов го украсувала и разубвавувала. И тогаш не боли реалноста, не крши и не срушува на парчиња.

Внимавајте на малите детали кои луѓето ги откриваат, тие најчесто се толку важни. Животот е многу почудесен автор од тоа што ние можеме некогаш да бидеме.