Зошто сеуште качувате тежина и покрај напорните тренинзи?

Тажно, но вистинито – повеќе од пола милијарда луѓе ширум светот се со прекуумерена тежина. Брз животен стил, продукти со многу калории..причините само се редат. Но одговорот всушност се крие поблиску отколку што мислите. Погледнете и самите размислете!

1. Ги избегнувате семејните оброци

2. Година на раѓање

3. Класична музика во рестораните

Едно спроведено истражување докажало дека во рестораните каде што се пуштало класична музика се јадело повеќе и се пиело повеќе. Нешто што би сакале да имате во предвид.

4. Работењето навечер

5. Недостаток на сон

 
Коментари

[fbcomments]