Категории

Зошто Шар Планина треба да биде национален парк?

Пријателите на Шара во изминатиов период се обидуваат да ја информираат јавноста за што се случува во еден од најубавите планински предели на државата. 

Шар Планина заслужува да биде заштитено подрачје, на кое нема да се гради, а флората и фауната ќе бидат комплетно заштитени и нема да бидат загрозени нејзините приридни ресурси.

Пријателите на Шара за последните патишта на подрчјето на Лешница велат Лешница според многу експерти треба да биде строго заштитена зона во идниот национален парк. Документите за прогласување на Шара за НП веќе се во подготовка и додека експертите прават валоризација на природните вредности на Шара, нејзините ресурси се уништуваат. За ова не треба никој да молчи. На Шара и треба пријателска помош – сподели за Шара!“

 

Прегледи:
1799
Објавено на:
09.07.2017